Cultuursector Groningen steekt met ludieke actie middenstand, horeca en zichzelf een hart onder de riem: 'Positief geluid van hoop, steun en solidariteit'

Foto: ANP

Medewerkers uit de cultuursector in Groningen gaan woensdag de straat op om bloemen uit te delen aan winkeliers, horeca en culturele instellingen. De ludieke actie is bedoeld om iedereen die vanwege de coronaversoepelingen de deuren weer geopend heeft te feliciteren en zij die nog altijd moeten wachten een hart onder de riem te steken.

De deelnemende culturele instellingen en artiesten kiezen met de bloemenactie naar eigen zeggen voor ‘een positief geluid van hoop, steun en solidariteit’: ‘Natuurlijk staat de sector zelf ook te trappelen om weer open te gaan en om publiek en artiesten welkom te heten. Uit de verschillende fieldlab onderzoeken én eerdere openstellingen is gebleken dat cultuurbezoek veilig plaats kan vinden. Ook is er grote hoop op een integraal beleid waarop goed te koersen valt’.

Diverse noordelijke culturele instellingen openen op woensdag de deuren voor het publiek. Zij hadden ofwel een programma staan of konden op korte termijn een nieuw programma realiseren. De culturele sector roept bezoekers op om deze programma’s zoveel mogelijk te bezoeken en laat weten uit te kijken naar het moment waarop de gehele samenleving weer open kan en er geen coronamaatregelen zoals een lockdown noodzakelijk zijn.

Nieuws

Meest gelezen

menu