Kijk terug: Hoe gaan artiesten de crisis te lijf? Emiel Stoffers (de Hûnekop) en Arie Kuipers (Zware Jongens) over de coronacrisis

Het is een beroepsgroep die voorlopig kan gaan zitten duimendraaien, zou je zeggen: zangers, bands, boekingskantoren en festivalorganisatoren. Hoe gaan zij om met deze crisis? Emiel Stoffers en Arie Kuipers beantwoorden donderdag vanaf 12.15 uur lezersvragen tijdens een vraag en antwoord-sessie.

Want grote mensenmenigten zijn de komende tijd taboe. wanneer grote en kleinere festivals weer mogen worden georganiseerd is allerminst duidelijk; volgens minister Hugo de Jonge is eerst een vaccin tegen COVID-19 nodig voordat de ‘evenementen met landelijke uitstraling’ weer mogen. Wanneer dat beschikbaar is? Niemand weet het.

Maar ook kleine optredens in zalen gaan niet door, terwijl aan de andere kant juist meer wordt geluisterd naar Spotify en YouTube ook veel mogelijkheden biedt. En dus is de vraag: wat doen artiesten in de coronatijd? Zitten ze thuis of juist niet? Zijn ze op zoek naar een andere baan of naar nieuwe manieren om hun creativiteit te uiten? Maken ze online muziek bijvoorbeeld?

We horen het van Emiel Stoffers, frontman van De Hûnekop, die te gast is in de nieuwe aflevering van LC Live. Cultuurredacteur Jacob Haagsma en Symen Bosma zijn donderdag bij hem thuis, en daar schuift ook Arie Kuipers aan. Kuipers is muzikant en zanger, maar ook manager van veel artiesten.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Cultuur
DVHN Live
Video
menu