De Literaire Hemel heropent digitaal vanuit de bibliotheek in Rolde

Rinske Hillen, schrijver van de roman Mannenmaal. Foto: Frank Ruiter

Boekenprogramma De Literaire Hemel presenteert met ingang van zaterdag 15 januari drie online schrijversinterviews vanuit de bibliotheek in Rolde.

Te gast zijn Rinske Hillen, Marie-José ten Cate en Wilbert Smulders. Hillen wordt geïnterviewd over haar roman Mannenmaal , Ten Cate over haar debuutroman Kavelkind en letterkundige Smulders zal vertellen over W.F. Hermans.

De gesprekken zijn vanaf 15 januari los van elkaar te bekijken via www.literairehemel.nl . Interviewers zijn Annette Timmer en Joep van Ruiten. De Literaire Hemel wordt mede mogelijk gemaakt door Dagblad van het Noorden .

‘Interessante schrijvers voor een breed publiek’

“Anders dan gehoopt kunnen we vanwege de coronamaatregelen nog geen bezoekersbijeenkomst in café De Amer in Amen houden”, vertelt programmamaker Annette Timmer. ,,Op deze manier is het toch mogelijk interessante schrijvers bij een breed publiek onder de aandacht te brengen.”

Timmer is blij met de locatie. De bibliotheek is onderdeel van het eind november geopende nieuwe multifunctionele centrum Boerhoorn in Rolde. ,,We zitten in een prachtige ruimte, letterlijk tussen de boeken. En we blijven toch in de gemeente Aa en Hunze, die ons al jaren financieel ruimhartig steunt.”

Nieuws

Meest gelezen

menu