De Literaire Hemel wijkt uit van Amen naar Rolde

Rolde: Presentatieduo Annette Timmer en Joep van Ruiten bij de toren van de Rolder kerk. Kerk vormt de komende periode het decor van De Literaire Hemel, het literair cafe dat altijd in De Amer werd gehouden. COPYRIGHT MARCEL JURIAN DE JONG Foto: Marcel Jurian de Jong

Literair programma De Literaire Hemel begint het nieuwe seizoen op vrijdag 9 oktober niet in café De Amer in Amen, maar in de Jacobuskerk in Rolde.

Vanwege de anderhalvemetermaatregel is De Amer te klein om de literaire avonden - gepresenteerd door Annette Timmer en Joep van Ruiten - daar te houden.

De verhuizing naar de Jacobuskerk, waarvoor het programma kon rekenen op ondersteuning van de Stichting Behoud Rolder Kerk en de gemeente Aa en Hunze, is van tijdelijke aard.

Multatuli

Tijdens de eerste aflevering op 9 oktober zijn schrijver Vincent Kortmann uit Peize - die onlangs debuteerde met de roman De Tussenzus - en voorzitter Elsbeth Etty van het Multatuli Genootschap en het Multatuli Museum. Etty werkte mee aan een handgeschreven lockdown-editie van de 160 jaar geleden gepubliceerde Max Havelaar .

Vanwege de coronabeperkingen is er geen livemuziek. In de kerk is een beperkt aantal zitplaatsen beschikbaar. Reserveren kan door te mailen naar reservering@literairehemel.nl.

Nieuws

Meest gelezen

menu