De hel brak los toen de Rolling Stones in 1999 in Groningen optraden. Herbeleef het legendarische optreden in deze aflevering van podcast Hongerige Wolf

Hongerige Wolf

De opening van de tentoonstelling Rolling Stones Unzipped in het Groninger Museum mag dan zijn uitgesteld, de voorpret gaat gewoon door. Onze tweewekelijkse podcast Hongerige Wolf herbeleven we het legendarische optreden van de Stones in het Groninger Stadspark.

Verslaggever Marjolein Knol sprak met fans die er destijds bij waren. Zoals Anneke en Ben de Waal, die van hun huis een Stones-museum hebben gemaakt. Zoals Piet de Vries die zich in 1999 weer een puber waande, danste als een 16-jarige en opnieuw verliefd werd.

En toen brak de hel los

De komst van de Stones zette alles op de kop. Het bemachtigen van een kaartje was al een avontuur op zich. Nick Landman verzamelde er 25 door familie in het hele land in te schakelen. ,,Zo’n grote band naar Groningen, dat kon niet bestaan, daar moest je bij zijn.”

En toen begon de kerk zich ermee te bemoeien. Vanwege Sympathy for the devil werden Mick Jagger en de zijnen als satan gezien. En ja hoor, tijdens het optreden brak de hel los. Compleet met onweer, bliksem en hoosbuien. ,,Het verzoek van de dominee was verhoord. De band werd er nog beter van.”

Luister de podcast op Apple Podcasts , Spotify of je favoriete podcast-app. De aflevering is hierboven ook te beluisteren.

Nieuws

menu