Toneelvoorstelling Lang Leve de Familie, die de eerste try-outs beleeft in Warfhuizen, is even hilarisch als schrijnend. 'De hele familie gaat door het toilet'

In Warfhuizen waren afgelopen weekend de eerste try-outs van ‘Lang Leve de Familie’, een nieuwe vertaling van ‘Time of my Life’ van Alan Ayckbourn door Jack Nieborg. Een even pijnlijke als hilarische voorstelling over een familiediner, geschikt voor theaters en restaurants.

Aan het begin van de voorstelling zit de familie nog in zijn geheel aan een lange tafel (Thomas/Bas de Bruijne is even weggelopen).

Aan het begin van de voorstelling zit de familie nog in zijn geheel aan een lange tafel (Thomas/Bas de Bruijne is even weggelopen). Foto: Jan Willem van Vliet

Het is een pijnlijk applaus dat vrijdagavond rond half tien opklinkt in dorpshuis De Warf . Thomas, de oudste zoon van Rob en Clara, kijkt geërgerd en met een gekwetste blik naar de klappers om zich heen. Zijn vrouw Liesbeth, die hem net verteld heeft dat ze een nieuwe liefde heeft en wil scheiden, loopt tussen de tafeltjes met publiek door naar de uitgang van het zaaltje. Voor het eerst deze avond zelfverzekerd en niet vernederd door haar man. ‘Eindelijk gerechtigheid’, denkt het publiek.

Nieuws

menu