Marente de Moor pleit in nieuwe roman 'De Schoft' voor méér twijfel. 'Ik hoop dat de lezers die een kant kiezen telkens omver worden geschoffeld door het tegenargument'

Schrijfster Marente de Moor.

Schrijfster Marente de Moor. Foto: ANP/Ramon van Flymen

Onlangs verscheen ’De Schoft’, de nieuwe roman van Marente de Moor. Een boek over activisme, vrouwelijke strijders, vluchtelingen en een vijftiger die zijn plek in deze wereld zoekt. Een boek ook waarin De Moors werk als romancier samenvalt met haar werk als opiniejournalist. „Moralisme staat twijfel in de weg. Het blokkeert de mogelijkheid dat een verhaal twee kanten heeft.”

In De Schoft varen we mee met Tom Wilenski, een uitgerangeerde journalist, die nog één reportage maakt. Hij gaat onder een valse naam aan boord van een schip dat bootvluchtelingen oppikt op de Middellandse Zee. De bemanning bestaat uit vrouwen. Onderweg probeert hij hun idealen, maar ook die van zijn moeder en zijn dochter, te rijmen met wat hij ziet. De Moor doorspekt Toms verhaal met de verhalen van een aantal vrouwelijke katholieke heiligen die hun lichamen opofferden voor het geloof.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's