'Supervet avonturenboek' 'De scheepsjongens van Bontekoe' van Fabricius in het theater, maar wel aangepast. 'We kijken met de bril van nu anders naar de gebeurtenissen van toen'

Bijna een eeuw oud is ie, het boek van de Drentse schrijver Johan Fabricius getiteld De scheepsjongens van Bontekoe. Theatergroep De Jonge Honden uit Zwolle speelt het vanaf deze maand in het theater. Maar wel een beetje anders.

Het boek De scheepsjongens van Bontekoe staat al bijna een eeuw hoog in de Nederlandse jeugdboeken-ranglijst. De tieners Padde, Hajo en Rolf varen op VOC-schip de Nieuw Hoorn helemaal naar Indië en beleven tal van avonturen, van schipbreuk tot scheurbuik.

Het boek De scheepsjongens van Bontekoe staat al bijna een eeuw hoog in de Nederlandse jeugdboeken-ranglijst. De tieners Padde, Hajo en Rolf varen op VOC-schip de Nieuw Hoorn helemaal naar Indië en beleven tal van avonturen, van schipbreuk tot scheurbuik. Foto: Jan Amse

De scheepsjongens van Bontekoe staat al bijna een eeuw hoog in de Nederlandse jeugdboeken-ranglijst. Het is dan ook een spannend verhaal. De tieners Padde, Hajo en Rolf kiezen als scheepsjongens op VOC-schip de Nieuw Hoorn het ruime sop en varen onder leiding van kapitein Bontekoe helemaal naar Indië. Tijdens de tocht beleven ze tal van avonturen, van schipbreuk tot scheurbuik.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's