Deze Groninger verzamelde al 5000 muziekdemo's en brengt drie bijzondere nu opnieuw uit onder een eigen label

De hobby van de Groninger Marco van Dalfsen loopt uit de hand. Hij verzamelt democassettes en heeft er bijna vijfduizend. Donderdag brengt hij drie cassettes opnieuw uit en presenteert daarmee zijn label Diggin’ Demos.

De hobby van de Groninger Marco van Dalfsen loopt uit de hand. Hij verzamelt democassettes en heeft er bijna vijfduizend. Morgen brengt hij drie cassettes opnieuw uit en presenteert daarmee zijn label Diggin’ Demos.

De hobby van de Groninger Marco van Dalfsen loopt uit de hand. Hij verzamelt democassettes en heeft er bijna vijfduizend. Morgen brengt hij drie cassettes opnieuw uit en presenteert daarmee zijn label Diggin’ Demos. Foto: Marco van Dalfsen

Wie denkt dat Marco van Dalfsen met vijfduizend tapes mooi op weg is heeft het mis. Hij is nog maar net begonnen. En hij is op een missie. ,,Ik wil alle Nederlandse demotapes verzamelen die tussen 1978 en 1993 zijn gemaakt. Dat zijn er naar mijn schatting tussen de vijftig- en tachtigduizend stuks.” Hij weet het, dit zal een onmogelijke missie blijken. ,,Maar ik doe het, omdat ik het leuk vind.”