Deze Drentse acts treden komend weekend in Assen en Emmen op tijdens showcasefestival Drentsch Peil XL

Lisa Ploeger. Foto: The Bake Shop

Covid-19 of niet, showcasefestival Drentsch Peil XL bestaat vijf jaar en toert komend weekend door de provincie.

Mr. Knowhow (rockband), Tamar ( singer songwriter Nederlands), Danytha ( alternatieve hiphop), Christy Boer (singer songwriter/rock/pop), Lisa Ploeger (singer-songwriter) en Insane Delirium ( hardrock/ metal) treden zaterdag 19 september op in Emmen en zondag 20 september in Assen. Aanvankelijk zou Meppel op vrijdag 18 september onderdeel van de tournee zijn, maar de optredens in Het Pakhuis zijn afgelast.

‘Tour door het Noorden’

Om voor Drentsch Peil XL in aanmerking te komen moeten zij eigen werk spelen en in het geval van bands minstens voor de helft bestaan uit leden die in Drenthe wonen.

Drentsch Peil is onderdeel van de ‘Tour door het Noorden’ van Hit the North en ESNS. Daarbij krijgen de Hit the North-deelnemers de kans om zowel te kunnen spelen in de huidige tijd en hun ervaring te kunnen delen met een nieuwe lichting talent.

De entree is gratis. Wel dienen bezoekers zich aan te melden bij de betreffende locaties. In Assen werkt Garage TDI in verband met de beperkte ruimte met een speciale ticketlink.

Programma Emmen

In Emmen treden zaterdag bij grand café Plein achtereenvolgens vanaf 21.00 uur Mr. Knowhow, Danytha en Insane Delerium op. Bij Club Limbo vanaf 20.30 Lisa Ploeger, Christy en Delore (Hit The North) op.

Programma Assen

In Assen treden zondag bij Garage TDI achtereenvolgens vanaf 12.30 uur Mr. Knowhow, Danytha, Tamar, Lisa Ploeger, Insane Delirium en Mary Confurius (oud-deelnemer Hit The North) op.

Eerdere deelnemers waren onder meer Hannah Mae, Isa Zwart, The Heck, Nadua, Mary Confurius en Daisy Bellis.

Nieuws

Meest gelezen

menu