Digitale editie van boekenprogramma de Literaire Hemel komt vanuit de bibliotheek in Rolde, waar drie bijzondere boeken worden besproken

'Geheugenprofessor' Douwe Draaisma, hier op archiefbeeld uit 2016. Foto: Corné Sparidaens

De digitale editie van De Literaire Hemel komt in februari vanuit de bibliotheek in Rolde. Het programma wordt in losse onderdelen opgenomen en is vanaf zaterdag 12 februari te bekijken via de website van De Literaire Hemel. Er worden drie bijzondere boeken besproken.

Presentator Joep van Ruiten praat met geheugenprofessor Douwe Draaisma over De ivoren cel . In dit boek bundelde Draaisma tachtig herinneringen aan intense ervaringen van schrijvers uit delen van Privé-domein. En hij wijst op een aantal misvattingen over het geheugen.

Journalist en Neerlandica Annette Timmer interviewt Aleid Truijens over Leven in de verbeelding. Hella S. Haasse 1918-2011 . Hierin laat de biograaf zien hoe Haasse het conventionele leven probeerde te leiden dat van haar verwacht werd, terwijl ze haar toevlucht zocht in haar verbeelding.

Tepper

Samenstellers Louis van Kelckhoven en Herman Sandman presenteren Van de kansel , een bundel met de verzamelde literaire columns van Nanne Tepper. 25 jaar nadat de eerste ‘kansel’ in het Nieuwsblad van het Noorden verscheen. 2022 is ook het jaar waarin Tepper zestig zou zijn geworden, ware het niet dat hij in november 2012 op vijftigjarige leeftijd overleed in Groningen.

Nieuws

menu