'Dit wordt geen column over het verlies van menselijk contact in het openbaar vervoer of het toenemend gevaar van beeldschermen' | Joost Oomen leest zijn column 'Jubel' voor

Joost Oomen schrijft wekelijks de column ‘Jubel’ voor de Leeuwarder Courant en Dagblad van het Noorden en leest hem voor.

Joost Oomen leest een Jubel - Trein

Nu zit ik in een Sprinter richting het zuiden en hoewel het binnen en buiten een prachtige lentedag is, kijkt iedereen op zijn telefoon. Dit wordt geen column over het verlies van menselijk contact in het openbaar vervoer of het toenemend gevaar van beeldschermen, daar zijn wereldwijd al honderden columns over geschreven. Waarschijnlijk hebben al deze reizigers volstrekt legitieme redenen (een zieke moeder, een offerte voor een aluminium vlaggenmast die morgenochtend al in de voortuin wordt geplaatst, of misschien heeft iemand wel een winnend staatslot en kijkt hij of zij hoe de miljoenen op de rekening verschijnen) om niet naar buiten, de trein of hun medepassagiers te kijken. Deze column gaat daarom over de dingen die zij niet zien, maar die wel graag gezien zouden willen worden. Ik zal ze stuk voor stuk zo nauwkeurig mogelijk beschrijven en aan jullie, lezers, de taak om een plaatje van die dingen in gedachten te nemen en ze zo nog net dat beetje aandacht te geven dat ze verdienen, zoals alle dingen verdienen wanneer ze rond negen uur ’s ochtends glimmen in de morgenzon.

Nieuws

menu