Dit zeggen de politieke partijen over kunst en cultuur in hun verkiezingsprogramma's (en bezuinigingen zitten daar niet bij)

Wat zeggen politieke partijen met de verkiezingen voor de deur, over kunst en cultuur? Voor wie op 17 maart in het stemhokje het cultuurbeleid wil laten meewegen: een duik in de verkiezingsprogramma’s aan de hand van 8 thema’s.

De coronapandemie raakt de kunstwereld hard, wat zeggen politieke partijen over kunst en cultuur in hun verkiezingsprogramma's?

De coronapandemie raakt de kunstwereld hard, wat zeggen politieke partijen over kunst en cultuur in hun verkiezingsprogramma's? Foto: Marleen Annema

De coronacrisis raakt de culturele wereld na jaren van bezuinigingen ongekend hard. Niet alleen acteurs, musici, artiesten, museummedewerkers, productieleiders en regisseurs maar ook servicemedewerkers en technici krijgen financiële klappen en zien hun perspectief op werk verslechteren. Tegelijkertijd is de waardering voor kunst bij het publiek door de pandemie gegroeid. Wat zijn de plannen van de politieke partijen met kunst en cultuur? Edo Dijksterhuis en Jan Pieter Ekker vlooiden de verkiezingsprogramma’s door van de partijen die waarschijnlijk op 17 maart minstens één zetel behalen.

menu