Radio 5 trapt tijdens de donkere dagen af met de 'Evergreen top 1000'

Met de donkere maanden breken op de radio traditioneel ook weer de ‘lijstjes-tijden’ aan. Zo trapt NPO Radio 5 vandaag af met hun Evergreen top 1000. Daniël Dekker is een van de presentatoren.

Daniël Dekker: „Ik weet dat sommige collega’s de voorspelbaarheid minder spannend vinden, maar voor mij is naar die nummer 1 toewerken een ontzettend mooi gegeven.”

Daniël Dekker: „Ik weet dat sommige collega’s de voorspelbaarheid minder spannend vinden, maar voor mij is naar die nummer 1 toewerken een ontzettend mooi gegeven.” Foto Pim Hendriksen

Daniël Dekker begon er meer dan drie decennia geleden mee, als dj van de Nationale hitparade top 100. „De Mega top 50 heb ik daarna 14 jaar gedaan op 3FM, 14 keer de Top 2000 . Ik heb altijd iets gehad met lijstjes. Vroeger maakte ik een hitparade op briefjes, die ik aan mijn klasgenoten gaf. Die dachten: wat moet ik hiermee? Nou, dat is mijn top 10 van deze week, haha. Het heeft iets magisch. Nederland is volgens mij ook gek op lijstjes. Wie is het best gekleed, of het slechtst, de meest irritante reclame. Mensen vinden het toch leuk om te weten.”

Lievelingsliedjes

Nieuws

menu