Donderdag Verwonderdag: grote gezelschappen en theaters tonen wekelijks een online voorstelling, waaronder van Noord Nederlands Toneel en (direct) Club Guy & Roni

Club Guy & Roni met de dansvoorstelling Tetris Mon Amour, integraal op internet. Foto: Andreas Etter

De grote landelijke theatergezelschappen en een aantal theaters beginnen samen op internet met Donderdag Verwonderdag. Elke donderdag om 18.00 uur, te beginnen op 2 april, komt er een voorstelling van een van de deelnemers online via de Facebook-sites van allemaal.

De voorstelling blijft dan 24 uur lang digitaal te bezoeken. Naast de toneelgezelschappen is als ‘bonus’ het Groningse dansgezelschap Club Guy & Roni toegevoegd. De voorstelling Tetris Mon Amour van de Club - gelieerd aan het ook deelnemende Noord Nederlands Toneel - trapt als eerste af. Deze is overigens bij wijze van uitzondering nu al te zien via https://www.spotgroningen.nl/nieuws/donderdag-verwonderdag/ .

Stimuleren en enthousiasmeren

Met deze actie willen alle negen rijksgesubsidieerde toneelgezelschappen (plus Guy & Roni) tijdens de coronacrisis en het daardoor stilliggende theaterleven het publiek door het landschap van kwaliteitstheater loodsen.

Nu alle voorstellingen, waaronder veel premières, zijn afgelast, hebben gezelschappen en theaters de handen ineengeslagen, hopend zo het publiek te stimuleren en te enthousiasmeren om, zodra dat weer kan, massaal terug te keren naar de theaters en schouwburgen in het land, aldus een gezamenlijke verklaring van de SPOT Groningen en NNT/Club Guy & Roni.

De deelnemers op een rij

Deelnemende gezelschappen zijn: ITA, Oostpool, Toneelgroep Maastricht, Zuidelijk Toneel, Het Nationale Theater, Theater Utrecht, Theater Rotterdam, Tryater, Noord Nederlands Toneel en Club Guy & Roni.

De deelnemende theaters: SPOT Groningen, Theater Rotterdam, Het Nationale Theater, ITA, Musis en Stadstheater, Schouwburg Amstelveen, TAQA Theater de Vest, Stadsschouwburg Utrecht en DNK Assen.

Nieuws

Meest gelezen

menu