Drents Museum verplaatst Frida Kahlo-tentoonstelling naar najaar 2021

Exterieur van het Museo Dolores Olmedo in Mexico-stad, een van de bruikleengevers voor Viva La Frida! De tentoonstelling in het Drents Museum is met een jaar uitgesteld. Foto DvhN

De tentoonstelling Viva la Frida! over leven en werk van Frida Kahlo zal pas volgend najaar in het Drents Museum te zien zijn, een jaar later dan gepland.

Dat is donderdagmorgen bekend gemaakt. Aanleiding voor het uitstel zijn problemen rond het coronavirus. Eerder werd om dezelfde reden ook de tentoonstelling In de ban van de Ararat. Schatten uit het oude Armenië uitgesteld.

,,Om recht te doen aan het fantastische werk van Frida Kahlo én om toch zoveel mogelijk bezoekers op een veilige en gastvrije wijze te kunnen laten genieten, is het volgens ons niet verantwoord de tentoonstelling dit jaar te openen. Veiligheid van onze bezoekers en medewerkers staat voorop”, aldus directeur Harry Tupan.

Het besluit tot verplaatsing is in nauw overleg met de bruikleengevers in Mexico genomen. ,,Zo blijft gewaarborgd dat we straks het verhaal van een van de meest geliefde kunstenaars ter wereld kunnen presenteren zoals we voor ogen hebben.”, aldus Tupan.

Tickets blijven geldig

Bezoekers die al tickets hebben gekocht voor Viva la Frida! hoeven geen actie te ondernemen. Het Drents Museum zet de tickets om naar de corresponderende data van de nieuwe tentoonstellingsperiode. Het museum maakt binnenkort bekend hoe de programmering voor het najaar van 2020 eruit komt te zien.

Wat de schade is van het uitstel, is moeilijk te overzien. Bij de onderhandelingen over de tentoonstelling hield Tupan reeds rekening met het mogelijk niet doorgaan van wat een van de grootste tentoonstellingen ooit in Drenthe moet worden.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Cultuur
menu