Tieme Woldman schrijft Drentstalige roman over de nasleep van de Eurochamp-affaire: een wapsennust van macht, seks en intrige

Het omslag van de nog te verschijnen roman De affaire van Tieme Woldman. Foto: Huus van de Taol

Schrijver Tieme Woldman komt met een Drentstalige roman over de nasleep van Eurochamp-affaire, een geruchtmakende zaak in en rond het provinciehuis in Assen.

Uitgeverij Het Drentse Boek kondigt de verschijning van De affaire alsvolgt aan: ,,Een journalist die blind carrière perbeert te maken, twee vrouwelijke politici die mekaor de tent uutvecht en een subsidiefraude van jewelste, dat bint de explosieve ingrediënten van dizze körte roman.’

Schimmige gebeurtenissen met gevolgen voor bestuurders en journalisten

Woldman heeft zich voor zijn boek laten inspireren door schimmige gebeurtenissen met gevolgen voor de Drentse bestuurders Tanja Klip, Anneke Haarsma, Jacques Tichelaar, Henk Klaver en de journalisten Martin de Bruin en Gerard de Kleine. Laatstgenoemde is jarenlang tevergeefs bezig geweest om de onderste steen boven te krijgen.

,,De titel slat zowal op het fraudeschandaol as op de escapade van een journalist die geheime stukken over de fraude toespeuld kreg”, meldt Het Drentse Boek. ,,Met informaotie die hij via het bedde verkreg, stek hij zich in een wapsennust van macht, seks en intrige waor gien ontsnappen meer uut meugelk is. Of is er toch nog een uutweg?”

Het boek verschijnt 12 november. De in Zwolle woonachtige Woldman (Assen, 1965) schreef eerder – deels in het Nederlands, deels in het Drents – Moord in het Mantingerveld (2013), Mannen bint maakt van jongens (2015), Doodzonde (2019) en Onopgeloste mysteries (2021).

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

Meest gelezen

menu