Drie dagen Internationaal Filmfestival Assen: nét op tijd mogen de zalen weer vol, met als eerste resultaat een glunderende programmeur

Tot voor kort werden festivals nog platgeslagen door corona. Voor het Internationaal Filmfestival Assen is - net als voor popfestival Grasnapolsky in Scheemda - de zon op tijd doorgebroken. Na een hectische voorbereiding vol twijfels en (on)mogelijkheden glundert filmprogrammeur Henriëtte Poelman nu van oor tot oor.

Natasja Sindejeva in 'F@ck this Job', over haar onafhankelijke tv-zender die in Rusland, zeker nu, onder zware druk staat.

Natasja Sindejeva in 'F@ck this Job', over haar onafhankelijke tv-zender die in Rusland, zeker nu, onder zware druk staat. Foto: VASILCHIKOV

Het gaat door. Dat is weer eens wat anders. Zo inspannend als deze keer waren de maanden voorafgaand aan het Internationaal Filmfestival Assen (IFA) niet eerder. ,,We hadden drie scenario’s klaarliggen”, zegt Henriëtte Poelman, artistiek leider en programmeur van het jaarlijkse filmfestijn. ,,Een volledig online festival, een op anderhalve meter en eentje met een normale zaalbezetting.”

Geen gedoe met beperkingen

Nieuws

menu