160 leerlingen van het H.N. Werkman College lopen Jonge Harten-route door Groningen. Van 'dit vond ik apart en saai' tot 'deze voorstelling krijgt een 8'

Brugklassers van het H.N. Werkman Stadslyceum in Groningen stiefelden donderdag in groepjes op een ontdekkingstocht door de stad om kennis te maken met theater. Jonge Harten stippelde de route uit. Zes theatermakers lieten zich van hun beste kant zien.

In Theater de Machinefabriek nemen de leerlingen plaats op lege stoelen op het podium. Enkele zitplekken zijn gevuld door acteurs van MBO Theaterschool Rotterdam. Een voor een komen de makers in beweging. Iemand is een kip, een ander een konijn.

In Theater de Machinefabriek nemen de leerlingen plaats op lege stoelen op het podium. Enkele zitplekken zijn gevuld door acteurs van MBO Theaterschool Rotterdam. Een voor een komen de makers in beweging. Iemand is een kip, een ander een konijn. Foto: Niels Knelis

Het is donderdagochtend 09.00 uur. Groepje zeven, met de zelfgekozen groepsnaam Vis, staat klaar. Bij de receptie van hun school aan de Nieuwe Sint Jansstraat in Groningen krijgen ze hun eerste hint: een telefoonnummer. Mischa (12) belt met zijn iPhone. ,,We moeten naar de rechtbank’’, roept hij enthousiast. ,,O, dat is vlakbij mijn huis. Ik weet de weg’’, zegt Matteo (12).

Nieuws

menu