ESNS gaat online in debat over toekomst van de populaire muzieksector na corona

Sorcha Richardson op Eurosonic Noorderslag 2020. Foto: Ben Houdijk

Hoe ziet de toekomst van de populaire muzieksector er uit na corona? In drie online debatten met professionals uit de muziekindustrie wil de organisatie achter Eurosonic Noorderslag (ESNS) deze vraag beantwoorden.

ESNS bespreekt tijdens de drie onlinesessies de impact van de coronamaatregelen op de muziekindustrie. Hoe ga je als artiest of als poppodia om met de beperkingen en wat zijn de mogelijkheden in een versoepelde lockdown?

Voor artiesten, poppodia en toeleveranciers

De eerste sessie is gewijd aan de artiesten. Hun inkomsten zijn enorm afgenomen of helemaal weggevallen. Arjo Klingens van de Popcoalitie, Dick Molenaar van All Arts Belastingadviseurs en Floris Vermeluen van Fonds Podiumkunsten gaan hierover in gesprek.

In de tweede sessie komen poppodia aan bod. Mensen achter bekende poppodia in het land - 013 in Tilburg, Doornroosje in Nijmegen en Paard in Den Haag - praten onder meer over het relevant blijven in tijden van corona.

Ten slotte wordt tijdens de derde sessie aandacht besteed aan dienstverleners en toeleveranciers. Live-evenementen zijn grotendeels verdwenen. Veel ZZP’ers, freelancers en andere zelfstandigen werken in deze sector. Hoe houden we deze sector in stand? En voor welke steunmaatregelen komen bedrijven en zelfstandigen in deze sector in aanmerking? Deze vragen worden tijdens deze sessie besproken.

Alle debatten zijn live te volgen, of achteraf terug te kijken, via het YouTube kanaal van ESNS .

Je kunt deze onderwerpen volgen
Cultuur
menu