Op Oerol spoelde een boot aan met theaterbonzen uit Drenthe en Groningen. Vanja van Guldener (FestiValderAa) en Jacob Frölich (de Winsinghhof) zijn de nieuwelingen: een lekkere binnenkomer zo

Een flink aantal Groningse en vooral Drentse cultuurbonzen zijn naar Terschelling gevaren om bij Oerol hun licht op te steken. En dat in sommige gevallen ook als laatste uit te doen.

Het Berlage Saxophone Quartet met Via Berlin: welwillende tegen strenge grenswachten. Op de achtergrond: vluchtende Belgen.

Het Berlage Saxophone Quartet met Via Berlin: welwillende tegen strenge grenswachten. Op de achtergrond: vluchtende Belgen. Foto: Moon Saris

Want zo gaat dat op zo’n tjalk. Die kwam al meteen vrijdag de haven binnen, gecharterd door impresariaat ProActs, met aan boord onder anderen Annelies Klunder (Geert Teis, Stadskanaal), Annerie Knol (Martiniplaza, Groningen), Machteld van der Werf (Atlas, Emmen), Vanja van Guldener (FestiValderAa, Schipborg) en Hilko Folkeringa (ex-directeur De Nieuwe Kolk Assen, nu Theater Zoetermeer).

De nieuwe FestiValderAa-directeur krijgt veel mee (de oude ook)

Nieuws

menu