Een digitale kaart volgt schrijver Willem Frederik Hermans op de voet: 'Hij was een echte globetrotter'

In de aanloop naar de honderste geboortedag van Willem Frederik Hermans brengt antiquaar en uitgever Nick ter Wal uit Groningen een eerbetoon aan de schrijver van beroemde romans als Nooit meer slapen en Onder professoren. Op een digitale kaart noteert hij honderd plekken waar Hermans is geweest.

Nick ter Wal brengt op https://hermansishiergeweest.wordpress.com/ 100 plekken in kaart waar W.F. Hermans is geweest ter ere van zijn honderdste geboortedag op 1 september.

Nick ter Wal brengt op https://hermansishiergeweest.wordpress.com/ 100 plekken in kaart waar W.F. Hermans is geweest ter ere van zijn honderdste geboortedag op 1 september. Foto: Jaspar Moulijn

,,Met Hermans maakte ik voor het eerst kennis in de vierde klas van de middelbare school. Net als de meeste scholieren las ik ‘Nooit meer slapen’. Veel medeleerlingen vonden het maar een strontvervelend boek, met al die rondzoemende muggen. Maar ik dacht, als je al die muggen hóórt bij het lezen, dan is dat het bewijs dat het een goed boek is.”