Nijend24 in Anderen bestaat bijna 10 jaar: Hoe je een muziekpodium als hobby kunt hebben

Nijend24 bestaat in november 10 jaar. Hoe het knusse podium voor luisterconcerten in Anderen dat viert, is vanwege corona nog onduidelijk. Maar Ingrid Knol en Raph Bode gaan sowieso door.

Dinsdag trad Flemming op in Nijend24. In het midden, achter het beeldscherm en de geluidsknoppen  zitten Ingrid Knol en Raph Bode. Staand in het rood, cameraman Erik Meijerink.

Dinsdag trad Flemming op in Nijend24. In het midden, achter het beeldscherm en de geluidsknoppen zitten Ingrid Knol en Raph Bode. Staand in het rood, cameraman Erik Meijerink. Foto: Marcel Jurian de Jong

Ook Nijend24 viel in maart stil door corona. Maar het muziekpodium in Anderen pakte de draad snel weer op. ,,Op paasmaandag hadden we ons eerste livestreamconcert, met Jason Staal”, vertelt Raph Bode. ,,Hadden we de donderdag ervoor bedacht. Ik zag al die streams op internet en dacht: dat kan veel beter. Geen idee hoe het technisch moest overigens. Maar goed, camera gekocht, regietafel erbij. En toen wat YouTube-filmpjes bekeken.”

‘Ik zei tegen Ingrid: Gaan we ook doen’