Een persoonlijk kunstwerk (of meerdere) voor vier euro

Het kunstwerk dat Emca Wildeman maakte.

Op Noorderzon herbergen de containers in het Noorderplantsoen elk jaar fraaie schatten. Zo verbeeldt kunstenaarscollectief Sound of Silence tot en met maandag 21 augustus levens van bezoekers in een kunstwerk. Voor slechts vier euro.

N o one LIKE you heet het project waarmee Sound of Silence op Noorderzon staat. Het is even simpel als briljant. Voordat je de container aan de Kruissingel betreedt, moet een vragenlijst worden ingevuld. ‘Wat was je ontbijt?’ ‘Hoe voel je je?’ ‘Wat is de titel van het verhaal van je leven?’ ‘Wanneer ben je gelukkig?’ ‘Wat mis je?’ En nog zo wat.

Na binnenkomst geef je het formulier af aan de loketbeambte, die de vier aanwezige kunstenaars in de container aanstuurt. Een kwartier de tijd hebben ze om de informatie op het formulier te transformeren in een kunstwerk. Als je geluk hebt en het rustig is, krijg je als bezoeker zelfs meerdere verbeeldingen van het verhaal van je leven.

‘De wachttijd bedraagt nog drie minuten’

En daar zit je dan op een stoel te wachten, terwijl in het atelier achter een glazen wand de kunstenaars met je leven aan het werk zijn. Voor Emca Wildeman moet je even poseren, de andere drie doen het met de informatie op het formulier. Dan gaat er een belletje. ,,De wachttijd bedraagt nog drie minuten”, meldt de loketbeambte.

Even later worden de kunstwerken afgeleverd, keurig in een papieren tasje. Het resultaat is prachtig (zie hierboven). Tot en met maandag aan de Kruissingel, vanaf 16.00 uur (entree 4 euro). Mis het niet.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Cultuur
Noorderzon
menu