Eindpresentatie studenten Lucia Marthas is volgens Jacques d'Ancona klaar voor complete theatertournee. 'Overweldigend mooie voorstelling | recensie ★★★★★

Twee namen. Disney (producent van film en musicaltheater) en W.A. Mozart (componist van 800 muziekstukken). Ze hebben weinig gemeen. De connectie loopt niet over van overeenkomsten. Hoewel, ze verdragen elkaar, mits er een degelijk basis wordt gesoldeerd en op niveau artistieke power heerst om contrasten pure, warmbloedige accenten aan te stippen. Je beleeft het bij het opleidingsinstituut van Lucia Marthas. Elk jaar toont het - meestal in een groot theater - een eindpresentatie in samenwerking met de Hanze Hogeschool en Noorderpoort in Groningen.

Het grote werk in razende ensembles bij ‘SKALA.’

Het grote werk in razende ensembles bij ‘SKALA.’ Foto: Duncan Wijting

Maar met die term ‘eindpresentatie’ moeten ze een keer stoppen. Liefst met ingang van vandaag. Wat ze leveren is een overweldigend mooie voorstelling die klaar is voor een complete tournee voor theaterpubliek. In het programma SKALA komen ensembles langs in formaties van 20, 30 en 40 of meer. Kinderen in de vooropleiding met aandoenlijke discipline en borrelend enthousiasme, MBO leerlingen, maar ook de oudste categorie van HBO studenten, die op de rand van het eindexamen vertoeven. Noem het een kans op de entree in het vak waar musicals, songs, ballet en zangprestaties het materiaal vormen.

Voorstelling

Gebeurtenis: Lucia Marthas Institute for Performing Arts Programma: SKALA Presentatie: Jesse Spekking Artistieke leiding: Padraic Moyles, Rich Ascroft, Annabelle Lopez Ochoa, Marc Peter van der Maas e a Pianobegeleiding: Shai Lifshitz Gezien: 2/7 Veendam, vanBeresteyn Publiek: 1740 (vol, 5 voorstellingen)

Nieuws

menu