Elke dag een tv-recensie: De charmante en doortastende mr. Pieter

Op internet las ik opgepikt uit een oud Story-verhaal de navolgende bekentenis van Martine van Os: ,,Ook wij hebben tijden gekend dat het servies door de kamer vloog.”

Illustratie: Infographics DvhN

Illustratie: Infographics DvhN

Dat is niet het eerste waaraan je denkt bij Martine van Os. De werkdagelijkse presentatrice van Tijd voor Max is degelijk, vriendelijk en de prettigste interviewer die een gast zich kan wensen. Beschaving gaat voor scherpte. Liever een gave voorzet voor een inkoppertje dan een rotvraag. Dat servies heeft ze ongetwijfeld voor de zekerheid eerst grondig gereinigd, alvorens het naar de schedel van haar wederhelft suisde.

Melvin Rosbief

Maar goed, je kunt er simpel naast zitten met je karakterisering. Dat is prof. mr. Pieter van Vollenhoven, te gast bij Van Os, immers ook langdurig overkomen. De eega van prinses Margriet werd gezien als - excusez le mot - het lulletje van het Koningshuis. Door rechts omdat hij niet van adel was, door links omdat hij desalniettemin bij Soestdijk wilde horen.

Progressief Nederland schuddebuikte nog eens extra toen hij met Louis van Dijck en Pim Jacobs als Gevleugelde Vrienden een pianotrio vormde. Satiricus Wim de Bie imiteerde hem als Melvin Rosbief, waarbij De Bie, gewapend met fenomenale flaporen, achter de vleugel het lied I Wanna Fuck You zong.

Volg hem op Twitter

Ik kan me voorstellen dat De Bie achteromkijkend zegt: dat was toen wat gemakkelijk. Want Van Vollenhoven ontpopte zich als hoeder van ‘s lands veiligheid in diverse raden als een doortastende en geestige persoonlijkheid. Nu was hij, uitgenodigd om te vertellen over zijn onlangs overleden vleugelvriend Van Dijck, in Tijd voor Max opnieuw openhartig en charmant. Volg Pieter van Vollenhoven op Twitter, samen met 41.660 anderen. Hij is daarop dagelijks bereid dwarse standpunten te ventileren.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Cultuur
menu