Elke dag een tv-recensie: De hype van RTL Boulevard

RTL Boulevard houdt het toch mooi al bijna twintig jaar vol. Door buitengewone omstandigheden (niks medisch) ben ik dat jaren misgelopen. Nu dan!

Illustratie: Infographics DvhN

Illustratie: Infographics DvhN

Wat blijkt? De valse ondertoon van vroeger, gezongen door Beau van Erven Dorens en Albert Verlinde, is ingeruild voor een saaie, ultra brave zakelijkheid.

Goeie grutjes

‘Mediawatcher’ Rob Goossens en de presentatoren Luuk Ikink en Vivienne van den Assem lijken me types die nog ‘goeie grutjes’ zeggen. Bij veel anderen slaan ze in elk geval wél aan. Ze halen tegen de miljoen kijkers met hun nieuwtjes, roddeltjes en lifestylepraatjes.

Voor dat laatste zit Nikki Plessen in de studio. Zij mocht iets beweren over de ‘hype’ rond Joe Exotic, alias de Tiger King in de gelijknamige Netflix-serie. Joe ziet er niet uit, met zijn gebleekte mat en roofdierkleding. Tien mensen doen dat na. Dan heb je dus ‘een hype’.

Je zou ook wat kunnen zeggen over het criminele dierenleed dat de serie blootlegt. Maar dan zou Nikki Plessen voor niets naar de studio zijn gekomen. Boulevard liet ook een vlogje zien van prinses Irene. Zij riep op tot bezinning en een liefdevoller omgang met de natuur zodra corona overwonnen is en wij verder kunnen. ‘Tikje zweverig’, vond Ikink. Dat hoor je immers te vinden.

Een taalkunstenaar van jewelste

Maar goed, de redactie weet in één dag een bewonderenswaardige hoeveelheid (gefilmde) gasten en beelden van elders bijeen te hengelen. En op een rij te zetten. Daar wordt vervolgens als voice-over een taalkunstenaar bijgehaald. Joling die ‘noodgedwongen een toontje lager zingt’, artiesten die sowieso ‘minder noten op hun zang hebben’ en niemand die dan zegt: taalkunstenaar, doe dat maar niet.

Wel leuk om persrechter Marcel Wolters weer eens op tv te zien. Nu wegens Ruinerwold. Dan denk ik altijd, kijk Marcel, de broer van Herman, de ruige ouwe marktbakker van Emmen. Mooie combi.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Cultuur
menu