Elke dag een tv-recensie: De verbijsterende geschiedenis van seksueel roofdier Jeffrey Epstein

Op de een of andere manier haal ik Harvey Weinstein en Jeffrey Epstein geregeld door elkaar. Misschien deden ze dat zelf net zo. ’t Had qua smerigheid ook één man kunnen zijn. Beter zelfs. Dat had de helft gescheeld.

Illustratie: Infographics DvhN

Illustratie: Infographics DvhN

Weinstein ontving op 11 maart alvast een gevangenisstraf van 23 jaar voor een deel van zijn seksuele delicten. Epstein werd op 10 augustus vorig jaar dood aangetroffen in zijn cel. Tot nu toe heet dat zelfmoord. De breuk in zijn tongbeen komt echter vele malen vaker voor bij verwurging dan bij zelfdoding. En er zijn genoeg heren uit zijn kring die niet treurden bij zijn dood. Wordt vervolgd.

Onthullende onderzoeksbeelden

In M vertelden strafrechtadvocate Natacha Harlequin en Amerikakenner Eelco Bosch van Rosenthal over de vierdelige documentaire Jeffrey Epstein: Filthy Rich (’smerig rijk’) die net op Netflix is gezet. Conclusie: al kenden ze het verhaal over de miljardair in grote lijnen, dit is verbijsterend. Als professional aanschouwde Harlequin bovendien met verbazing en enigszins jaloers al die vrij gegeven beelden uit het strafrechtelijk onderzoek. Openbaarheid is een groot goed. (Belerend toontje, moest even, voor wie de schoen past).

Sorry NPO, snel naar Netflix. Verbijsterend is het zeker. Deel 1 al. Nare verhalen van fragiele jonge meisjes, hier aangeduid als ‘overlevers’, die naar een van Epsteins luxe paleizen werden gelokt en daarna ingezet om lotgenoten te scoren. Een kerstboom aan slachtoffers. Zieke misdaad. Hij van Trump had ook nog wat. ,,Geweldige vent” zei hij eens over Epstein. ,,Ik ken hem al vijftien jaar. Hij houdt erg van vrouwen, net als ik. Vooral van jonge.”

Misdaadauteur James Patterson, een oud-buurman van Epstein in Palm Beach, is een van de producenten van Filthy Rich. Dit had hij niet willen verzinnen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Cultuur
menu