Elke dag een tv-recensie: 'Even tot hier' maakt corona om te lachen

Lezers van deze stukjes behorende tot de groep van doorwrochte buisklevers is het vast opgevallen hoe weinig ik in het zorgeloze pre-coronatijdperk oppikte van het tv-aanbod. Actualiteitendingen ja, voor meer ontbrak de tijd en/of de behoefte. Zo maak je nog eens wat mee, nu er verder niks te beleven valt.

Illustratie: Infographics DvhN

Illustratie: Infographics DvhN

Voor De Kwis , op thuisblijfzaterdagen, ging de tv wél eens aan. Dat programma werd gemaakt door onder anderen het cabaretduo Van der Laan & Woe. Niks (maar dan ook echt níks) is erger dan beroerde kleinkunst. Dat je onder je bank wilt kruipen. Bij De Kwis, dus ook bij Niels van der Laan en Jeroen Woe, liep je dat risico niet.

Via honderd beeldschermen is er toch nog publiek in de studio

De Kwis verdween, zij twee gingen verder met Even tot hier , waarin ze terugkijken op de voorbije week. Veel corona dus nu, maar dan zo geestig dat je haast zou gaan hopen dat het virus nog even doorzet. Het publiek in de studio in Almere is vervangen door een tribune van honderd beeldschermen, waarop digitale bezoekers via Zoom kijken, lachen en meespelen met opnieuw een melig quizje. Slim bedacht.

Grappen moet je nooit navertellen, maar zoals coronakillers Maurice (brrr) de Hond, Dries (jazeker) Roelvink en Catherine (ook dat nog) Keyl hun plaats kregen, en waarom je beter de allesoplossende App Osterhaus kunt downloaden, was zeer smakelijk. Net als de alternatieve rugstreeppaddenrace op een uitgezet minicircuit op dat echte van prins Bril, waar dit weekend de Grand Prix sneuvelde (ach gut).

André Rieu in bloemen

O! Bekijk ook nog de aflevering van vorige week, waarin de tronie van de jammerende grootverdiener André Rieu met tienduizend narcissen en hyacinten levensecht werd verwerkt in een ‘pruilwagen’, die diende als cabaretesk alternatief voor het eveneens geschrapte Bloemencorso. Goud.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Cultuur
menu