Elke dag een tv-recensie: Hè gezellig, corona!

Hoe kunnen we aan corona een positieve slinger geven, dachten ze bij RTV Noord. Het nieuwsprogramma Noord Vandaag glom van enthousiasme. Er viel een eerste dode te betreuren in Midden-Groningen, dat was even rot, maar verder ging het twintig minuten lang van je hela hola.

Illustratie: Infographics DvhN

Illustratie: Infographics DvhN

Het begon al met presentator Marcel Nieuwenweg, die zo van de skipiste (gesloten) via de sportschool (dicht) uit een café (idem) naar de studio leek te zijn gekomen. In wit overhemd, zwart gilet en blauwe spijkerbroek gaf hij breedgeschouderd schwung aan al dat blije nieuws, inclusief tips om de dag gezond door te komen.

Een en al goedheid

We zagen ouderen samen gezellig ochtendgymnastieken op hun balkons in Grijpskerk. We zagen burgemeester Jaap Kuin van de Pekela’s zeggen dat ze het daar goed deden (alles). We zagen hoe een jongen, Mischa Verbree, zijn laptop liefjes afstond aan iemand die hem wél nodig had. We zagen een cesartherapeute vertellen hoe we lichamelijke klachten bij al dat zittende thuiswerk kunnen voorkomen (wie al haar tips navolgt komt net één lichaam te kort, merkte ik).

Verslaggeefster Beppie van der Sluis bezocht regio-druïde Ibele Abe. Hij demonstreerde hoe je van alcohol (96%), een scheut waterstofperoxide en dat afgetopt met glycerine zelf een prima ontsmettingsmiddel kunt brouwen. Hij glunderde zo dat ik dacht: die neemt een slok. Tussendoor was er mooi nieuws van The Vices, Gronings bandje als 3FM Talent, plus een chique nieuwe boot van NG Shipyards.

Weg met het chagrijn

Na de vrolijke oproep aan de Duitsers om weg te blijven (wie weet helpt het deze keer) zong Eltjo Doddema als ‘Troostlaidje’ alle onderwerpen nog eens aaneen. Het was vederlicht, maar slim in elkaar gesleuteld, opwekkend, en goed gepresenteerd.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Cultuur
Coronavirus
menu