Elke dag een tv-recensie: Koffietijd met - mooi zo - nog altijd de Nationale Schaterlach

Net terwijl ik een oersterke espresso achterover sloeg, wreef de kok mij een ferm stuk op de huid gebakken zalm onder de neus, nog oosters gemarineerd ook. Op de tv weliswaar, maar toch, qua smaakcombinatie liep hier een en ander spaak.

Illustratie: Infographics DvhN

Illustratie: Infographics DvhN

De lol was er niet minder om. De vrijdag moest inderdaad eens vrolijk beginnen en Koffietijd was het programma waarin Pieter Kok (geen bijnaam) zijn zalmkunst etaleerde .

Ooit nam een regisseur van deze show een woest besluit. De fameuze tune ‘Koffie-koffie-tij-ij-ijd’ moest wijken voor ‘Het is kò-ò-òffie tijd’. Dat leidde tot een protestpetitie met 3000 handtekeningen. Als je je dan toch zo nodig druk wil maken, kan dat immers het beste om niks. De regisseur hield dapper stand. De oude tune keerde later, in een variant, sterk terug. Hoera.

Atlanta en Orlando, heel verwarrend

De wens dat onze Nationale Schaterlach presentatrice van dienst zou zijn, Loretta Schrijver, werd vervuld. Quinty Trustfull zat vast in Atlanta bij Orlando, wat verwarrend was, want Orlando is ook een stad, maar deze Orlando betrof Quinty’s hulptrainende echtgenoot, assistent van Frank de Boer.

Loretta en Quinty lach-hikten elkaar videogewijs toe alsof er in het geheel geen camera en dus kijkpubliek in de buurt was. Precies goed voor dit programma.

Loretta showde haar en dus ook ons ongegeneerd haar coronagestuurde uitgroei, plus een appje van de visagiste dat ze er niet uitzag, wat klopte, maar ja, kon zij het helpen (nee). Losjes serveerde ze met twee specialisten kunst in de openbare ruimte uit. Een andere jonge tv-kok en een dito stylist trakteerden hun moeders geregisseerd doch zogenaamd spontaan alvast op lekkers wegens Moederdag. De een moest ervoor naar Baflo, de ander zo te zien richting Langelo, dus jawel, wij van het Noorden spraken ook een woordje mee.

Ik snap donders goed dat mensen ochtendplezier beleven aan deze sfeer.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Cultuur
menu