Elke dag een tv-recensie: Lekker hoor, die Haagse bonje bij Denk en 50Plus

Niks lelijks over de inhoud, maar als televisie-evenement verliest de periodieke persconferentie van Rutte & Co zijn aantrekkingskracht. Alles went. Wel was het even mooi om minister Hugo de Jonge tot tweemaal toe te horen spreken over ‘de GGDjuh’, als meervoud van de GGD.

Illustratie: Infographics DvhN

Illustratie: Infographics DvhN

Nee, waar het om politiek gaat, kan de tv-kijker fijner zijn hart op halen bij twee partijen die onderling ruziezoeken met stip op één hebben staan in hun beginselen. Wat een genot om dezer dagen de camera te mogen richten op wie dan ook van Denk of 50Plus. Schiet iemand daar alsjeblieft een lange documentaire van?

MIN en DACHT

De twee partijen afficheren zich dolgraag in hoofdletters: DENK en 50PLUS. Plus is al weken MIN, en nog even genieten dan wordt Denk vanzelf DACHT, over en uit. Of de heer Erdogan moet zich nu ook officieel melden als de almachtige baas. Denkers Kuzu en Oztürk zijn in 2014 uit de PvdA-fractie gelazerd (zelf zullen ze zeggen ‘we splitsten ons af’). EenVandaag vond een fragment waarin Oztürk zijn Denk-makkers Kuzu en Azarkan lieftallig toesprak: ,,Bij conflicten moet de partijvoorzitter altijd de verzoenende persoon zijn.”

‘Kiezers houden niet van ruzie‘. Nou...

De Grote Verzoener maakte als voorzitter onlangs eerste Kuzu zwart en pakt nu Azarkan het lidmaatschap af. Tot vreugde van de neutrale kijker weigert deze op te stappen. ,,Kiezers houden niet van ruzie”, zei Joost Vullings in datzelfde EenVandaag . Vullings is een eminent politiek commentator, maar hier zit hij er glad naast: mij kunnen ze bij Denk niet genoeg onderling bakkeleien.

Helaas kwam Op1 met de gigabonje bij 50Plus als item te laat voor dit stukje. Daar slepen ze mekander inmiddels voor de rechter. Heerlijk! Ik schrijf snel verder, zodat ik die discussie nog kan meemaken. Anderhalvemeter-samenleving? Rechtse directe!

Je kunt deze onderwerpen volgen
Cultuur
menu