Elke dag een tv-recensie: O wat was het geweldig in die drie B&B's!

Illustratie: Infographics DvhN

Via NPO Plus is een geselecteerd aantal programma’s vooruit te zien. Heb je een werkelijk raaaazend spannende finale van Bed & Breakfast, blijkt het slot er meedogenloos afgekapt. Foutje neem ik aan. En anders best min van Plus.

Om maar met de deur in huis te vallen: de kijker krijgt vijftig minuten lang een geweldige dosis truttigheid voorgeschoteld. Drie stellen die een B&B bezitten brengen een nacht bij elkaar door - herstel, in een hunner kamers - en mogen aan het eind bepalen hoeveel centen ze daarvoor over zouden hebben gehad als dit geen tv-programma was geweest. De B&B’ers die procentueel het meest boven de werkelijke prijs incasseren zijn de winnaars.

Jubelende tenen

Het was haast verdacht saai. Alle bedden waren fantaaaaastisch, zelfs als de tenen onder het dekbed uit jubelden, het ontbijt was zonder uitzondering heeeeerlijk, de kamers waren sowieso stuk voor stuk praaaachtig en de omgeving was niet minder dan schit-te-rend. Dat klopte allemaal ook wel, want de programmamakers zullen niet snel kiezen voor een vermolmd zolderkamertje in (excuus) Heerlen, (nogmaals) Rijswijk of (zeker zo erg) Zoetermeer.

De B&B’s bevonden zich in het voortreffelijke Wijdenes (NH), in het ultra-pittoreske Hindeloopen (F) en in het o zo stille Groene Hart (ZH, alleen wat jammer van al die vliegtuigen). Je kon aan alles zien dat het supertrio zich vooraf in de handen had gewreven: er zouden vast potentiële klanten met pen en papier voor hun tv zitten. Aannemer en schilder waren zo te zien overal nét klaar.

Mevrouw in klederdracht

Waar bij veel B&B’s dat ‘&B’ wel weg kan omdat je je ochtendbroodje zelf maar om de hoek moet zien te halen halen, kregen de bezoekende stellen alsmede de camera hier voor een maand aan leeftocht onder hun neus gedrukt. Verder gaf die mevrouw uit Hindeloopen een dorpsrondleiding in klederdracht. Zij was kennelijk als enige bevreesd voor extra klandizie.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Cultuur
menu