Toekomstige chef-dirigent van het NNO Eivind Gullberg Jensen speelt voor het eerst sinds zijn benoeming met 'zijn' orkest: 'Eind augustus doen we de Negende van Beethoven op Lowlands'

Eind oktober werd bekend dat Eivind Gullberg Jensen met ingang van volgend seizoen de nieuwe chef-dirigent van het NNO is. Deze week werkte hij voor het eerst sinds zijn benoeming met het orkest.

Met gestreamde optredens, zoals dit concert onder leiding van de aankomende chef-dirigent Eivind Gullberg Jensen in maart vorig jaar, bereikte het NNO in 2021 toch nog 450.000 luisteraars.

Met gestreamde optredens, zoals dit concert onder leiding van de aankomende chef-dirigent Eivind Gullberg Jensen in maart vorig jaar, bereikte het NNO in 2021 toch nog 450.000 luisteraars. Foto: Mariska de Groot

Voor de concerten in Groningen en Assen kwamen de coronaversoepelingen net te laat. Maar zondagochtend, in het Concertgebouw in Amsterdam, speelt het Noord Nederlands Orkest weer eens voor publiek. Er kunnen 425 bezoekers in de zaal, op anderhalve meter afstand. ,,Ook de musici zitten op anderhalve meter afstand van elkaar”, zegt Eivind Gullberg Jensen. ,,De pandemie maakt het ons nog steeds lastig. Ik hoop dat we nu in de eindfase zitten.”

Nieuws

menu