Esther Moesker nieuwe zakelijk directeur Groninger Museum

Esther Moesker. Foto: Siese Veenstra

Esther Moesker wordt de nieuwe zakelijk directeur van het Groninger Museum. Ze begint op 1 oktober.

Moesker (1971) wordt verantwoordelijk voor de ondersteunende functies, personele en commerciële zaken. Ze is de opvolger van Louise ter Kuile, die deze functie sinds juli vorig jaar ad interim vervulde.

Overstap van zorg naar cultuur

Moesker, die in Haren woont en opgroeide in Groningen en Drenthe, is momenteel werkzaam als manager bij Zorggroep Oude en Nieuwe Land in Steenwijk. Daarvoor was zij bijna negen jaar manager bij Treant Zorggroep.

,,Ik heb een achtergrond in de cultuur”, vertelt Moesker. ,,Ik heb de kunstacademie gedaan en Kunst & Kunstbeleid gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen.” Na haar studie was ze zeven en een half jaar beleidsmedewerker cultuur bij de provincie Drenthe. ,,In die tijd speelde onder meer de nieuwbouw van het Drents Museum.”

In 2007 vertrok Moesker naar Ernst & Young, waar ze de overstap maakte naar de gezondheidszorg. ,,Het roer moest om in de zorg. Daar ben ik de afgelopen tien jaar mee bezig geweest.” Wat dat betreft zijn er veel overeenkomsten met de culturele wereld, zegt Moesker.

,,Maatschappelijk gezien zijn het uitdagende tijden. In de zorg spelen vragen als: hoe houden we de zorg bereikbaar en betaalbaar? Soortgelijke vragen spelen ook in de cultuur. We moeten anders gaan denken en doen. Samenwerken, zowel intern als extern. De toegevoegde waarde vinden. Daadkracht tonen en goed voor ogen hebben voor wie je het doet.”

Nieuws

Meest gelezen

menu