Eurosonic Noorderslag biedt Europees muzikaal talent in coronatijden een fysiek (in Groningen) en digitaal podium

Sorcha Richardson op Eurosonic Noorderslag 2020. Foto: Ben Houdijk

De stad Groningen is ook in coronatijden toneel van Eurosonic Noorderslag (ESNS). De 35ste editie van het showcasefestival vindt van 13 tot en met 16 januari 2021 plaats.

De gevolgen van de coronapandemie zijn voor de muzieksector niet te overzien. ‘Reden te meer om in januari, sinds lange tijd, weer samen te komen in Groningen en de balans op te maken met een hoopvolle blik op de toekomst’, stelt creatief directeur Robert Meijerink van ESNS in een persbericht.

‘Juist deze onzekere tijden vragen om een gelegenheid om de dialoog met elkaar aan te gaan en elkaar te steunen en te inspireren, om van elkaar te leren en uiteindelijk het vertrouwen terug te winnen. Niet in de laatste plaats wil ESNS een evenement organiseren dat recht doet aan haar missie: het stimuleren en bevorderen van de circulatie van nieuwe Europese muziek en het promoten van Nederlandse acts en hun repertoire. De behoefte en noodzaak is niet eerder zo groot geweest.’

Fysiek en digitaal

ESNS stelt in een vergevorderd stadium te zijn om zowel het festival als de conferentie volgens de geldende richtlijnen vorm te geven. Details zullen in de komende maand duidelijk worden en zo snel mogelijk bekend gemaakt.

‘De huidige maatregelen in het bedwingen van de pandemie vereisen de nodige aanpassingen voor de fysieke editie, maar deze editie wordt breed ondersteund in een digitale vorm, zowel voor de conferentie als het showcasefestival. In alle gevallen is de focus op Europa groter dan ooit. Waar ESNS voorheen elk jaar één focusland belichtte, is dat jaar gekozen om het vizier op heel Europa te leggen.’

Uitgangspunt blijft opkomend Europees talent een groot podium te bieden. Met op vrijdag de uitreiking van de Music Moves Europe Talent Awards en ruim baan voor Nederlands talent op Noorderslag.

European Music Week

ESNS 2021 wordt voorafgegaan door de European Music Week, een digitaal evenement waarvoor een groot aantal partners de handen ineen slaat om (nieuwe) Europese muziek te promoten en de Europese live-muzieksector een podium te geven.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Cultuur
Coronavirus
esns
menu