Ga terug in de tijd met 'Films van Toen': kijk hier Dorpsfilm Zweelo uit 1966

Oude dorpsfilms beleven nieuwe tijden bij DVHN. En je kunt ze kijken vanuit de luie stoel. DVHN en Podium TV zenden elke zaterdag en zondag Groninger, Drentse en Friese archieffilms uit.

Zaterdag om 9.30 uur publiceren we Dorpsfilm Zweelo uit 1966. De film duurt ongeveer driekwartier en laat allerlei beelden zien uit het dorp. Van de burgemeester tot bakkerij Warmolts en de markt met kermis. Dorpsfilm Zweelo is gemaakt in opdracht van de Algemeen Christelijke Filmonderneming (A.C.F.O) gemaakt en komt uit de collectie van Grietinus Molenaar.

Zondag is het de beurt aan de Dorpsfilm Sint Jacobiparochie uit 1952. De dorpsfilm laat beelden zien van de dagelijkse gang van het zaken in het Friese dorp en komt uit de collectie van J.W.L. Adolfs.

Archieven

‘Films van Toen’ is een samenwerking met Filmbank Groningen, Drents Archief en Fries Filmarchief. Op zaterdagen vertoont LC om 9.30 uur een film uit Groningen of Drenthe. Op zondagen wordt om 9.30 uur een Friese film uitgezonden. De films zijn ook te bekijken op Podium TV, op zaterdag en zondagen om 9.30 uur op Ziggokanaal 35.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Cultuur
Films van toen
Video
menu