Ga terug in de tijd met 'Films van Toen'. Kijk hier de Dorpsfilm Haren uit 1955

Oude dorpsfilms beleven nieuwe tijden bij DVHN. En je kunt ze kijken vanuit de luie stoel. Vanaf dit weekend zendt Podium TV en DVHN elke zaterdag en zondag Groninger, Drentse en Friese archieffilms uit.

Zaterdag is de aftrap met de Dorpsfilm Haren uit 1955. De film duurt een half uur en gaat over de middenstanders in het dorp, zij presenteren hun winkels en bedrijven. Dorpsfilm Haren is gemaakt in opdracht van de Algemeen Christelijke Filmonderneming (A.C.F.O) gemaakt en komt uit de collectie van Grietinus Molenaar.

Zondag volgt de Dorpsfilm Terherne . De zwart-wit film uit 1970 laat beelden zien van het dorp Terherne, bekend van de boekenreeks De Kameleon, en haar bewoners. De film komt uit de collectie van J.W.L. Adolfs.

Archieven

Films van Toen is een samenwerking met Filmbank Groningen, Drents Archief en Fries Filmarchief. Op zaterdagen vertoont DVHN om 9.30 uur een film uit Groningen of Drenthe. Op zondagen wordt om 9.30 uur een Friese film uitgezonden. De films zijn ook te bekijken op Podium TV, op zaterdag en zondagen om 9.30 uur op Ziggokanaal 35.

Nieuws

Meest gelezen

menu