Galerie 10 bij 10 verlengt expositie Maaike Nijlunsing. Maximaal twee bezoekers per keer (op afspraak)

Uitsnede van 'Fabriek in Ter Apel' van Maaike Nijlunsing.

Maaike Nijlunsings schilderijen van verlaten industriële gebouwen in Oost-Groningen waren pas enkele dagen te bewonderen in Galerie 10 bij 10 in Nieuwolda, toen de coronacrisis roet in het eten gooide en de galerie tijdelijk haar deuren moest sluiten. Met de lichte versoepeling van de coronamaatregelen krijgen belangstellenden alsnog de kans Nijlunsings werk in Nieuwolda te zien. De expositie is verlengd tot en met 28 juni.

Galerie 10 bij 10 mag slechts twee bezoekers per keer in haar 10 bij 10 meter grote expositieruimte ontvangen. ‘Daarom hebben we besloten om de mensen op afspraak te ontvangen’, schrijven Jan Pekelder, Annemieke van der Klei, Bram van der Lyke en Cocky Loos van Galerie 10 bij 10 in een e-mail.

Zo’n afspraak kan telefonisch gemaakt worden.

Maaike Nijlunsing

De in Noordbroek woonachtige Maaike Nijlunsing maakt schilderijen met acrylverf. Zij heeft een grote fascinatie voor vervallen industrieel erfgoed; verlaten plaatsen, waar de tijd en het verval het voor het zeggen hebben.

Haar inspiratie haalt ze uit reizen en de dagelijkse omgeving. Sinds ze in Noordbroek woont zijn dat veelal de vervallen strokarton- en aardappelmeelfabrieken in de regio.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Cultuur
menu