Geen kaartje voor het Bommen Berendconcert van het NNO in Groningen? Kijk en luister hier!

Corona gooide het hele programma van het Noord Nederlands Orkest in de war. Maar vrijdagavond mogen de musici weer, met een concert in het kader van Gronings Ontzet. Live te zien via dvhn.nl. Het concert begint rond 20 over acht. De uitzending is inmiddels afgelopen.

Het Bommen Berend-concert is dit keer niet in de openlucht, zoals andere jaren. Omdat vergunningsplichtige evenementen door corona tot 1 september niet mogen, is de grote zaal van De Oosterpoort nu de plek waar het gebeurt.

Geen vol plein, wel livestream

Geen volle Ossenmarkt in Groningen dus. Door alle corona-beperkingen is er slechts plek voor 294 bezoekers. Om toch iedereen de kans te geven erbij te zijn, is het concert vrijdagavond vanaf 20.15 uur live te volgen op Podium TV en Dagblad van het Noorden. Het concert duurt een uur.

Het NNO speelt Fanfares liturgiques van Tomasi (voor koperblazers en slagwerk), het beroemde The lark ascending van Vaughan Williams (met Rosanne Philippens als soliste) en de Variaties over een thema van Haydn van Brahms.

De Portugese dirigent Nuno Coelho staat op de bok. Hij is een van de kandidaten voor het chef-dirigentschap van het Noord nederlands Orkest. Op zaterdag is het concert overigens nogmaals live bij te wonen in De Oosterpoort .

Je kunt deze onderwerpen volgen
Cultuur
menu