Componist en bdsm-meester Georg Friedrich Haas (afkomstig uit een nazi-nest) is de nieuwe Bach. Zijn muziek is te horen op festival Soundsofmusic in Groningen

Van 2 tot en met 7 november klinkt er weer volop nieuwe muziek in Groningen. Muziekredacteur Job van Schaik legt uit waarom Soundsofmusic zijn favoriete festival is.

Het Jack Quartet uit New York was enkele keren te gast op festival Soundsofmusic. Hier de musici tijdens een optreden in het Grand Theatre in 2017.

Het Jack Quartet uit New York was enkele keren te gast op festival Soundsofmusic. Hier de musici tijdens een optreden in het Grand Theatre in 2017. Foto: Reyer Boxem

Hoe vaak komt het voor dat je een concert bijwoont die alle muziek die je daarvoor hoorde in een ander perspectief plaatst? Dat je overweldigd wordt door nieuwe klanken? Mij overkomt het elk jaar wel een keer tijdens Soundsofmusic, het kleinschalige festival met nieuwe, actuele muziek in Groningen. Op het ‘festival voor nieuwsgierige oren’ hoor je muziek die de rest van het jaar nergens in het Noorden klinkt.