Giel Beelen begint online talentenjacht

Giel Beelen 'gaat iets anders doen' ANP

3FM-dj Giel Beelen een online talentenjacht beginnen. Dat maakte hij maandagochtend bekend in zijn radioprogramma.

Het nieuwe programma van de dj gaat Giels Talentenjacht heten en gaat 'talenten een podium geven en ze helpen nog beter te worden', zo valt op de website gielstalentenjacht.nl te lezen. Daar kunnen mensen zich tot 10 april opgeven om mee te doen aan het programma. Likes en views moeten de populariteit van de deelnemers bepalen.

Giel presenteert de VARA-ochtendshow GIEL! sinds 2004, maar is al sinds 1997 bij 3FM voor verschillende omroepen aan het werk. Giel werd verschillende keren ontslagen, onder meer bij de KRO nadat hij Mein Kampf van Adolf Hitler had uitgeroepen tot 'het indrukwekkendste boek dat ik ken'. Eerder had hij bij de AVRO stof doen opwaaien door in zijn nachtprogramma drugs te testen en zich live in de uitzending oraal te laten bevredigen door een prostituee.

In 2007 gingen er sterke geruchten dat Giel zou overstappen naar het commerciële Radio 538. Hij liet eerst doorschemeren zo'n overstap te overwegen, maar drukte uiteindelijk alle geruchten tijdens zijn radioprogramma de kop in, in een live telefoongesprek met de zendermanager van 3FM.

De 38-jarige Beelen is verder een vaste waarde in het Glazen Huis, de jaarlijkse 3FM-actie voor het Rode Kruis. Ook zit hij geregeld aan tafel bij De Wereld Draait Door. Hij won verschillende prijzen, waaronder een Marconi Award en de Gouden Radioring.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Cultuur
menu