Gitaardocente Sabrina Vlaskalic (1989-2019) kwam om het leven in Groningen. Haar festival blijft springlevend dankzij een van haar leerlingen: 'Ze was ook mijn beste vriendin'

In het Groningse Prins Claus Conservatorium draait het tot en met zondag helemaal om de klassieke gitaar. Festival en concours zijn het geesteskind van docent en gitarist Sabrina Vlaskalic (1989 - 2019) en worden nu voortgezet onder leiding van haar leerling Kristina Vårlid.

Kristina Vårlid (staand) wil net als haar overleden leermeester en vriendin Sabrina Vlaskalic (zittend) (1989 - 2019) Groningen op  de kaart zetten als gitaarstad.

Kristina Vårlid (staand) wil net als haar overleden leermeester en vriendin Sabrina Vlaskalic (zittend) (1989 - 2019) Groningen op de kaart zetten als gitaarstad.

Een dag voordat het internationale gitaarfestival en -concours start, is het nog even spannend. De deelnemende musici moeten maandag het onstuimige weer trotseren om vanuit landen als IJsland, Marokko en Oostenrijk naar Groningen te reizen. ,, Fingers crossed ”, zegt artistiek leider Kristina Vårlid (1994) van Dutch Guitar Foundation.

Groningen gitaarhoofdstad

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's