Grand Theatre schenkt alle inwoners van de gemeente Groningen een vrijkaart voor een voorstelling in de komende twee jaar (opgeven tot 5 september)

Het Grand Theatre aan de Grote Markt in Groningen. Foto: Knelis

Alle inwoners van de gemeente Groningen kunnen in de komende twee jaar een keer gratis naar een voorstelling in het Grand Theatre in de stad.

Wie daarvoor in aanmerking wil komen, kan vanaf nu een account aanmaken via de website van het theater op de Grote Markt, als diegene dat nog niet heeft. Tot en met 5 september heeft iedereen in Groningen, Haren, Ten Boer en de kleinere dorpen de kans om dat te doen. Daarna is er twee seizoenen de tijd om een voorstelling uit te kiezen. Dat hoeft dus niet direct. Het eerste seizoen begint al snel.

Geste om het publiek te bedanken

Deze nooit eerder vertoonde stunt is niet slechts bedoeld om de band van de inwoners met het Grand Theatre te versterken, of ze daarmee kennis te laten maken als ze er nog nooit zijn geweest. ,,We willen met deze actie vooral onze dank uitspreken voor de steun en de betrokkenheid die we de laatste anderhalf jaar hebben ondervonden”, zegt woordvoerder Rouke van der Hoek. ,,Hartverwarmend. Veel mensen vroegen hun geld niet terug als voorstellingen waren afgelast doordat we wegens de coronamaatregelen dicht moesten. Dat heeft ons heel erg geholpen.”

Kaarten voor de populairste gezelschappen, zoals Mugmetdegoudentand, zijn ongetwijfeld als eerste weg. Van der Hoek: ,,Wie er als eerste bij is heeft geluk.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Cultuur
Theater
Groningen
menu