Grasnapolsky maakt eerste namen voor zomereditie festival in Scheemda bekend: zeven acts uit Nederland en België

De voormalige strokartonfabriek De Toekomst vormt het decor voor Granapolsky. Foto: Jelmer de Haas

Festival Grasnapolsky heeft LUWTEN, The Vices, Paceshifters, Kids With Buns, Emy, PAARD. en The Haunted Youth vastgelegd voor voor de zomereditie die van 30 juli tot en met 1 augustus plaatsvindt in en rond de voormalige strokartonfabriek De Toekomst in Scheemda.

Programmeur Ben Ascherman stelt in een persbericht dat Grasnapolsky ondanks de coronaperikelen weinig concessies heeft hoeven doen in de programmering. Uitgangspunt was, is en blijft bezoekers kennis te laten maken met opkomende, talentvolle acts en artiesten. ‘Grasnapolsky boekt ieder jaar de nieuwste acts van Nederlandse en Vlaamse bodem, aangevuld met internationale namen.’

LUWTEN, The Vices en Paceshifters zijn de eerste Nederlandse acts die zijn vastgelegd. Kids With Buns, The Haunted Youth, EMY en PAARD zorgen voor de Belgische inbreng. Grasnapolsky werkt hiervoor samen met het Vlaamse cultuurhuis De Brakke Grond.

Kunst, expedities en glamping

Behalve een muziekprogramma - aanvullingen worden binnenkort bekendgemaakt - presenteert Grasnapolsky een kunst- en expeditie-programma.

Bovendien wordt het fabrieksterrein als festivalcamping ingericht. Bezoekers kunnen met een camper of caravan komen, maar glamping is ook mogelijk, in vooraf opgezette tenten en tipi’s.

De kaartverkoop is inmiddels gestart.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Cultuur
menu