Gratis én bijna gratis Groningse films zien

Beeld uit Gouden kalf-winnende film RIF van Eric Steegstra, ook te zien. Foto: Filmstill

De Filmvereniging Groningen heeft een ‘bingepakket’ samengesteld van films die gratis online te zien zijn.

Het pakket bestaat uit meer dan 20 films, videoclips, documentaires en animaties, met onder meer de nieuwe korte documentaire I cleaned my room van Ismaël Lotz, de winnaars van de Beste Groninger Film-competitie Symfonie voor de Veenkoloniën (documentaire, Saskia Jeulink) en Memories wrapped in paper planes (animatie, Antonia Rehnen) en Gouden Kalf-winnaar RIF (animatie, Eric Steegstra).

Vereniging voor makers en liefhebbers

Documentairemaker Tom Tieman kwam met dit idee. Hij is zelf lid van de vereniging die vorig jaar is opgericht, voor makers en liefhebbers, om kennis te delen en om het netwerk op het gebied van film in Groningen te versterken. Zo is er (in normale tijden) de maandelijkse Filmclub in het Grand Theatre, waarin filmthema’s samen met gasten uit de filmwereld worden uitgediept.

Daarnaast biedt Stichting Beeldlijn, die sinds de oprichting in 1988 een respectabele reeks documentaires spelend in het Noorden produceerde, een omvangrijk ‘vimeo on demand’-pakket aan. Voor 79 eurocent per film, om de streamingskosten te dekken.

Voor de films zie:

https://www.filmvereniginggroningen.nl/?page_id=177 en https://www.stichtingbeeldlijn.nl/ .

Nieuws

Meest gelezen

menu