Groninger Museum 1 juni weer open voor publiek. Bezoekers moeten vaste routes volgen

Het Groninger Museum 'by night'. Foto: Erik en Petra Hesmerg

Het Groningers Museum opent 1 juni zijn deuren weer voor publiek. Bezoekers kunnen onder meer genieten van de tentoonstellingen ‘Mondo Mendini’, ‘Willem Kolvoort – Posters voor Vera’ en (voor het eerst) ‘En tóch staat de Martini – 75 jaar bevrijding in Groningen’.

Het museum laat in een persbericht weten te werken aan een plan om bezoekers straks veilig en gastvrij te kunnen ontvangen. Het museum houdt daarbij de richtlijnen aan van de Museumvereniging en het RIVM .

Toegangskaarten zijn alleen online verkrijgbaar en bezoekers moeten vaste routes volgen in het museum.

Expositie over 75 jaar bevrijding nu ook fysiek te bezichtigen

De expositie En tóch staat de Martini – 75 jaar bevrijding in Groninge n was sinds 5 mei al wel in een virtuele omgeving te bekijken. De 360 graden tour bevat naast een wandeling door de tentoonstelling ook films, interviews en verhalen over de oorlog en bevrijding.

Vanaf 1 juni is deze expositie ook fysiek te bezichtigen.

De tentoonstelling Mondo Mendini , over het werk en de inspiratiebronnen van hoofdarchitect Alessandro Mendini, en de expositie van Vera-affiches van Willem Kolvoort zijn verlengd.

De expositie Wat zullen de buren zeggen? , met moderne en hedendaagse fotografie was nog maar net een maand te zien en loopt nog tot en met 30 augustus.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Cultuur
menu