Groninger Museum heeft Nederlandse primeur met kinderbiënnale: grote interactieve kunsttentoonstelling voor en door kinderen

Foto: The National Gallery Singapore

Het Groninger Museum houdt volgend jaar als eerste museum in Nederland een kinderbiënnale. De grote interactieve kunsttentoonstelling voor en door kinderen vindt van 24 april tot en met 31 oktober plaats.

Met ondersteuning van Kunst & Cultuur Groningen, Jongeren Incorporated (JINC) en IVAK, de culturele netwerkorganisatie van de gemeenten Delfzijl, Appingedam en Loppersum, worden uit de hele provincie Groningen kinderambassadeurs geselecteerd.

Deze kinderen mogen in aanloop naar de tentoonstelling onder andere meewerken aan het schrijven van informatiebordjes bij de kunstwerken, meedenken over marketing en helpen bij het selecteren van merchandise voor de museumwinkel.

Ook kijken ze mee bij de technische opbouw van de tentoonstelling, bepalen ze samen de inrichting en leren ze hoe je een rondleider kunt worden.

Atelierbezoek deelnemende kunstenaars

De kinderambassadeurs gaan bovendien op atelierbezoek bij de deelnemende kunstenaars, die volgens het Groningen Museum van hoog niveau zijn, en werken (waar mogelijk) mee aan de totstandkoming van de kunstwerken.

De kinderambassadeurs delen hun zelfgemaakte content online - op een speciale website - met de rest van de wereld.

National Gallery in Singapore

De kinderbiënnale is ontwikkeld door de National Gallery in Singapore , waar in mei 2017 met groot succes de eerste tentoonstelling werd georganiseerd.

Nieuws

Meest gelezen

menu