Poppodium Vera in Groningen staat bovenaan in de diversiteitsindex van de Nederlandse Livemuziek Monitor 2008 – 2019

De uit drie vrouwen bestaande Indonesische metalband Voice of Baceprot trad op 1 december op in Vera. Foto: Peter Wassing

Het Groningse poppodium Vera kent de meest diverse programmering van de 20 grootste Nederlandse poppodia. Dat blijkt uit de Nederlandse Livemuziek Monitor 2008 – 2019, een onderzoeksrapport dat op ESNS is gepresenteerd.

Vera staat op nummer 1 in de zogenaamde diversiteitsindex die is gebaseerd op drie elementen: uniciteit (het aantal unieke artiesten dat optreedt), herkomst (nationaliteit) en gender (man-vrouw verhouding). Het rapport signaleert ‘een close call tussen Vera en Rotown’.

Vera scoort vooral met hoeveelheid unieke artiesten

‘Het Groningse podium scoort één punt beter dan het Rotterdamse en mag zich daarmee het podium met de meest diverse programmering noemen’, staat te lezen. ‘Met name wat betreft de hoeveelheid aan unieke artiesten die in Vera optraden, scoort de nummer 1 goed.’

De Nederlandse Livemuziek Monitor is samengesteld door POPLIVE, een grootschalig onderzoeksproject naar livemuziek aan de Erasmus Universiteit en Hogeschool Rotterdam. In de onderzochte periode (2008 tot en met 2019) waren er in Nederland 292.615 optredens door 30.673 artiesten.

Nieuws

menu