Guns N' Roses komt in juni 2022 naar Stadspark in Groningen. Enige concert in Nederland tijdens Europese tour

Axl Rose en Slash van Guns N' Roses komen in juni 2022 naar Groningen. ANP

Guns N’ Roses geeft op 23 juni 2022 een concert in het Stadspark in Groningen. Het is het enige concert in Nederland van de legendarische hardrockband uit Los Angeles tijdens een Europese tour. De band neemt Grammy Award winnaar Gary Clark Jr. mee als special guest.

Het concert wordt georganiseerd door Mojo en de gemeente Groningen. De kaartverkoop gaat vrijdag 9 april van start om 10.00 uur, via Ticketmaster. Er zijn zo’n 50.000 tickets beschikbaar. Een kaart kost 95,20 euro.

De band van zanger Axl Rose en gitarist Slash speelde in 2017 en 2018 voor het laatst in Nederland, in het Nijmeegse Goffertpark. Vorig jaar waren de wereldberoemde rockers gepland als afsluiter van Pinkpop, maar het festival in Landgraaf ging vanwege de coronacrisis niet door.

Populairste rockband ter wereld

Guns N’ Roses (GNR) werd in 1985 opgericht en in 1987 verscheen hun eerste volledige album Appetite for Destruction (met 30 miljoen verkochte exemplaren de meest succesvolle Amerikaanse debuutplaat ooit). Eind jaren tachtig en begin jaren negentig was GNR de populairste rockband ter wereld, met hits als Sweet Child O’ Mine , Paradise City en November Rain .

Later in de jaren negentig ging de band ten onder aan haar eigen succes, drugs en onderling gekrakeel. Zanger Axl Rose en gitarist Slash kregen ruzie en spraken negentien jaar niet met elkaar. In 1998 was Rose het enige bandlid uit de begintijd dat nog over was.

Strijdbijl begraven

GNR trad daarna op in wisselende bezettingen en in 2008 verscheen een nieuw album, Chinese democracy , dat goed werd ontvangen. De band bleef wereldwijd miljoenen fans aan zich binden en deed ook Nederland enkele keren aan voor concerten.

In 2015 begroeven Axl Rose en Slash de strijdbijl en in 2016 begon een reünietour met ook de oorspronkelijke bassist van de band, Duff McKagan, weer in de gelederen. De andere originele bandleden, gitarist Izzy Stradlin en drummer Steven Adler, waren er niet bij.

Guns N’ Roses bestaat momenteel uit Axl Rose (zanger, piano), Duff McKagan (bassist), Slash (gitarist), Dizzy Reed (keyboard), Richard Fortus (gitarist), Frank Ferrer (drummer) en Melissa Reese (keyboard). Gitarist Slash kondigde eind vorig jaar aan aan dat er in 2021 wellicht een nieuw album van Guns N’ Roses verschijnt.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Cultuur
menu